Balık kurutma işlemi için iki yöntem: 1. Açık havada kurutma: Balıkların başı kesilip iç organları çıkarılır ve iyice yıkanır. Balıklar, kuyruklarından çift olarak bağlanarak çubuklara dizilir. Yıkama için %5'lik tuzlu su veya temiz deniz suyu kullanılması önerilir. Kurutma işlemi, mevsime ve hava koşullarına bağlı olarak 2-8 hafta sürer. 2. Kuru tuzlama ile kurutma: Balık filetoları kuru veya fıçılarda ıslak olarak tuzlanır. Kuru tuzlamada 100 kg balık için ortalama 80 kg, ıslak tuzlamada ise 60 kg tuz kullanılır. Balıklar, et kalınlığına bağlı olarak 1-4 hafta tuzda bekletilir. Kurutmadan önce balıklar iyice yıkanır ve fırçalanır. Modern yöntemler: Dehidratörle kurutma: Balıklar, 75°C'de 2 saat, ardından 65°C'de 3 saat kurutulur. Mekanik kurutma: Kapalı ortamlarda, istenilen sıcaklıkta sıcak hava gönderilerek yapılır.