Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamura, yiyeceklerin uzun süre bozulmadan saklanması ve lezzetlendirilmesi için kullanılan bir yöntemdir 12. Bu yöntemde yiyecekler, tuzlu su çözeltisi içinde bekletilir 12.
Salamuranın bazı işlevleri:
- Mikroorganizma büyümesini engelleme 2. Tuzun su çekme özelliği sayesinde, yiyeceklerin içindeki su azalır ve mikroorganizmaların büyümesi için uygun ortam bozulur 2.
- Lezzeti artırma 2. Tuz, yiyeceklerin suyunu çektiği için lezzet yoğunlaşır 2.
- Uzun süre saklama 5. Buzdolabının olmadığı eski dönemlerde de kullanılan salamura, yiyeceklerin uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar 5.
Salamura yaparken tuz miktarına dikkat edilmelidir; aşırı tuz, sağlık sorunlarına yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: