Buradasın
Ciğer en yumuşak nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciğerin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Taze ve kaliteli ciğer seçimi 15.
- Zarın temizlenmesi 15.
- Marine etme 1. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biraz sirke kullanılabilir 1.
- Yüksek ateşte kısa süre pişirme 15. Fazla pişirme, ciğerin sertleşmesine neden olabilir 15.
- Suyunu saldıktan sonra kapağı kapalı pişirme 3.
Örnek tarifler:
- Ciğer kavurma 14. Zeytinyağı ile kavrulan soğanın üzerine doğranmış ciğerler eklenir ve kısık ateşte pişirilir 14.
- Yumuşacık soğanlı ciğer kavurma 3. Küp küp doğranmış ciğer, suyunu çekene kadar pişirilir, ardından soğan ve tereyağı eklenerek biraz daha kavrulur 3.
Kuzu ciğeri, dana ciğerine göre daha yumuşak bir yapıya sahiptir ve daha kısa sürede pişer 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: