Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pöç (dana kuyruğu) en güzel şu yöntemlerle pişirilebilir:
- Haşlama ve fırınlama: Düdüklü tencerede 1 saat haşlanan pöç, soğanlı, sarımsaklı ve domatesli sosla fırın kabına alınarak 30-40 dakika 180°C fırında pişirilir 4.
- Tandırda pişirme: Etin kendi suyunda ağır ağır pişmesini sağlayan bu yöntemde, etin üzerine bir miktar tuz ve isteğe bağlı olarak çeşitli baharatlar serpilir 2. Taş fırında veya 180°C önceden ısıtılmış fırında 3 saate yakın pişirilir 4.
- Güveçte pişirme: Güveçte yapılacaksa içerisine mutlaka arpacık soğan ve sarımsak eklenir 5. Kısık ateşte ağır ağır pişirilir 5.
Pöç, sert bir et olduğu için en az 3 saat kısık ateşte veya 1 saat düdüklüde pişirilmelidir 4.
Pöç pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: