Buradasın
Türk mutfağında sakatatla yapılan yemekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında sakatatla yapılan bazı yemekler şunlardır:
- Ciğer Tava: İnce doğranmış dana ciğerinin una bulanarak kızartılmasıyla hazırlanır 12.
- İşkembe Çorbası: İşkembe parçalarının haşlanmasıyla yapılan besleyici bir çorbadır 12.
- Kelle Paça: Dana veya koyun kellesinin haşlanmasıyla hazırlanan geleneksel bir yemektir 12.
- Beyin Sote: Kuzu beyinlerinin hafifçe una bulanarak kızartılması ve tereyağı ile sotelenmesiyle yapılır 1.
- Mumbar Dolması: İç pilavla doldurularak pişirilen bir sakatat yemeğidir 2.
- Böbrek Kavurma: Böbreklerin sotelenerek veya ızgara yapılarak tüketilmesiyle hazırlanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: