Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakatat çeşitleri şunlardır:
- Karaciğer: Kuşbaşı veya ince dilimler halinde hazırlanır 12.
- Böbrek: Genellikle sotelenerek veya ızgara yapılarak tüketilir 12.
- İşkembe: Çorba yapımında yaygın olarak kullanılır 13.
- Dalak: Genellikle ızgarada veya kavurma şeklinde pişirilir 1.
- Beyin: Haşlanarak veya kızartılarak tüketilir 13.
- Dil: Haşlanarak ya da sotelenerek yenir 13.
- Kelle Paça: Genellikle çorba yapımında değerlendirilir 13.
- Kuyruk Yağı: Yemeklere lezzet katmak için kullanılır 1.
- Mumbar: İç pilavla doldurularak pişirilir 13.
- Kokoreç: İnce ince doğranarak kızartılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: