Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sahlep yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 yemek kaşığı toz sahlep 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) 1;
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi veya tarçın (servis için) 1.
Yapılışı:
- Bir sos tenceresinde sütü orta ateşte ısıtın, kaynamasına yakın bir sıcaklıkta tutun 1.
- Ayrı bir kasede toz sahlep ve toz şekeri karıştırın 1.
- Toz sahlebi, topaklanmaması için önce soğuk sütte eritin 1.
- Karışımı yavaşça sütün içine ekleyin, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar pişirin 1.
- Sahlep karışımı koyu bir kıvam alacak ve sütte kıvamlaşacaktır 1.
- Hazırladığınız sahlep karışımını fincanlara veya kuplara paylaştırın 1.
- Üzerine rendelenmiş hindistancevizi veya tarçın serpip sıcak servis yapın 1.
Not: Sahlep tozunu aktarlardan temin edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: