Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde salep yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay fincanı süt 2;
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta 2;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2;
- 1 çay kaşığı vanilya 2;
- Tarçın (üzeri için) 2.
Yapılışı:
- Süt, nişasta ve şeker küçük bir tavaya alınır 2.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırılır 2.
- Kaynadığında vanilya eklenir ve 1 dakika daha kaynatılır 2.
- Ateşten alınıp fincana dökülür, üzerine tarçın koyulup servis yapılır 2.
Gerçek salep yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 ml süt 3;
- 1 tatlı kaşığı salep 3;
- 1,5 yemek kaşığı şeker 3;
- Damak zevkine göre daha fazla şeker 3;
- Çubuk tarçın veya vanilya (isteğe bağlı) 3.
Yapılışı:
- Sütünüzü bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın 3.
- Şeker ve salebi bir kabın içerisinde güzelce karıştırın 3.
- Hafif ısınmış sütün içerisine toz şeker ve salep karışımını, bir yandan tel çırpıcı ile karıştırarak ilave edin 3.
- Sürekli karıştırmaya devam edin 3.
- İçerisine çubuk tarçın veya vanilya ilave edin 3.
- Dibinin tutmamasına özen göstererek sürekli karıştırarak yaklaşık 30-35 dakika pişirin 3.
- Üzerinde köpükler oluşup kıvamı koyulaşınca ocaktan alın 3.
- Fincanlara pay ederek servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: