Evde salep yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay fincanı süt; 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 çay kaşığı vanilya; Tarçın (üzeri için). Yapılışı: 1. Süt, nişasta ve şeker küçük bir tavaya alınır. 2. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. 3. Kaynadığında vanilya eklenir ve 1 dakika daha kaynatılır. 4. Ateşten alınıp fincana dökülür, üzerine tarçın koyulup servis yapılır. Gerçek salep yapmak için gerekli malzemeler: 500 ml süt; 1 tatlı kaşığı salep; 1,5 yemek kaşığı şeker; Damak zevkine göre daha fazla şeker; Çubuk tarçın veya vanilya (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Sütünüzü bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın. 2. Şeker ve salebi bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. 3. Hafif ısınmış sütün içerisine toz şeker ve salep karışımını, bir yandan tel çırpıcı ile karıştırarak ilave edin. 4. Sürekli karıştırmaya devam edin. 5. İçerisine çubuk tarçın veya vanilya ilave edin. 6. Dibinin tutmamasına özen göstererek sürekli karıştırarak yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 7. Üzerinde köpükler oluşup kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. 8. Fincanlara pay ederek servis edin. Salep yaparken doğal süt kullanılması önerilir, ancak pastörize süt de kullanılabilir.