Buradasın
Sadrazam lokumu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sadrazam lokumu yapmak için gerekli malzemeler:
- Muhallebi için: 500 ml süt, 1 paket vanilin, 4 yemek kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker 15.
- Kek için: 4 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker 15.
- Üzeri için: 1 paket Hindistan cevizi, 2 su bardağı süt 1.
Yapılışı:
- Muhallebi malzemelerinin hepsini derin bir tencereye alıp kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırın 15.
- Bir kaba şeker ve yumurtayı döküp çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurunu elde edin 15.
- Fırın tepsisine yanmaz kağıt serip hazırladığınız kek hamurunu döküp ince bir hamur elde edin 15.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin 15.
- Kek pişince fırından hemen alıp soğumadan rulo şeklinde sarın, ardından geri açıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin 15.
- Soğumaya bıraktığınız muhallebiyi, hamurların üzerine eşit şekilde paylaştırarak dökün ve tekrar hamurları rulo şeklinde sarın 15.
- Rulo şeklindeki lokumunuzu şeklini koruması için buzdolabında 1-2 saat bekletin 15.
- Ardından ruloları 2-3 cm genişliğinde kesip önce süt sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edin 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: