Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rende domates turşusu için gerekli malzemeler:
- 5 kg domates 2;
- yarım kg süs biberi 2;
- 1 demet maydanoz 2;
- 5-6 diş sarımsak 2;
- 1 çay bardağı sirke 2;
- 1 yemek kaşığı tuz 2.
Hazırlanışı:
- Domatesleri rendeleyin 2.
- Biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra, içine ekleyin 2.
- Sarımsakları soyup, doğrayın ve onları da karışıma ekleyin 2.
- Ayıklayıp yıkadığınız maydanozu da içine doğradıktan sonra, sirke ve tuzunu atıp karıştırın 2.
- Tercihen cam kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatın 2.
- 2 gün güneş almayan ortamda sirkelenmesini sağlayıp, buzdolabına alın 2.
- 5 gün sonra tüketebilirsiniz 2.
Ayrıca, rendelenmiş domates ve suyunun başrolde olduğu turşu tarifleri de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: