Ramen tarifi nasıl yapılır?
Ramen tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 yemek kaşığı susam yağı - 5 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil - 5 dal taze soğan - Tabasco - 3 bardak tavuk suyu - 2 bardak et suyu - 3-4 damla balık sos - 3 yemek kaşığı soya sos - 2 adet yumurta - Noodle - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Yeşil soğan, zencefil ve sarımsağı susam yağında kavurun. 2. Et ve tavuk suyunu, tabascoyu, balık sos ve soya sosunu ekleyin. 3. Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin. 4. Yumurtaları hazırladığınız suyun içine kırarak 4 dakika pişirin ve kenara alın. 5. Noodleları da aynı suda pişirin. 6. Bir kaseye, noodle, su ve yumurtayı koyun. 7. Taze soğanla servis edin. Ayrıca, ramen yapımında kullanılabilecek alternatif malzemeler arasında miso, nori ve dana veya tavuk eti dilimleri de bulunmaktadır.
Ramen tarifi nasıl yapılır?