Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ramen Tarifi:
Malzemeler:
- 400 gram tavuk 15;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 15;
- 1 paket ramen (noodle da kullanılabilir) 15;
- 2 diş sarımsak 15;
- 2 adet yumurta 15;
- 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş) 15;
- 4-5 dal taze soğan 15;
- 1 yemek kaşığı susam yağı 15;
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu 15;
- Tuz 5.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Tavuk Haşlama: Bir tencereye 2 bardak su ve tavukları ekleyin. Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın 5.
- Suyu Hazırlama: Haşlanan tavukları kenara alıp didikleyin. Suyu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın. Susam yağı ve soya yağını ilave edin, 15 dakika kaynatın 5.
- Noodle Pişirme: Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında ramen veya noodle'ları ve kabartma tozunu ekleyin. Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin 5.
- Servis: Ramenleri bir kaba alın, üzerine didiklenmiş tavuk eti, ikiye bölünmüş yumurta, taze soğanın yeşil kısımları ve soya filizini yerleştirin. Üzerine sıcak çorba suyunu gezdirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: