Buradasın
Portakallı muhallebi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 1 yemek kaşığı glutensiz nişasta 1;
- 1 yemek kaşığı glutensiz un 1;
- 2 yemek kaşığı bal 1;
- 3 orta boy tatlı portakalın suyu 1;
- 1 portakal kabuğu 1;
- 2-3 damla vanilya aroması 1.
Yapılışı:
- Süt, un ve nişasta çırpılarak pişirilmeye başlanır 13.
- Karışım hafifçe karıştırılırken portakal suyu ilave edilir 1.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca bal eklenir 1.
- 1-2 dakika bal eriyene kadar iyice çırpılır 1.
- Altı kapatılan muhallebiye portakal kabukları ve vanilya aroması eklenerek iyice karıştırılır 1.
- Muhallebi kuplara konulup üstünü tarçın ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz 1.
Muhallebiyi soğuk tüketmeniz önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: