Portakallı muhallebi yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı süt; 1 yemek kaşığı glutensiz nişasta; 1 yemek kaşığı glutensiz un; 2 yemek kaşığı bal; 3 orta boy tatlı portakalın suyu; 1 portakal kabuğu; 2-3 damla vanilya aroması. Yapılışı: 1. Süt, un ve nişasta çırpılarak pişirilmeye başlanır. 2. Karışım hafifçe karıştırılırken portakal suyu ilave edilir. 3. Muhallebi kaynamaya başlayınca bal eklenir. 4. 1-2 dakika bal eriyene kadar iyice çırpılır. 5. Altı kapatılan muhallebiye portakal kabukları ve vanilya aroması eklenerek iyice karıştırılır. 6. Muhallebi kuplara konulup üstünü tarçın ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Muhallebiyi soğuk tüketmeniz önerilir.