Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı lokumun püf noktaları şunlardır:
- Kıvam ve Aroma Dengesi: Nişasta ve şeker oranına dikkat edilmelidir 4. Taze portakal kabuğu rendesi veya portakal yağı gibi ek malzemelerle aroma zenginleştirilebilir 4.
- Pişirme Süresi: Karışımın sakız kıvamını alması için kısık ateşte yaklaşık 20-1.5 saat pişirilmesi gerekir 14.
- Dinlendirme: Hazırlanan karışım, oda sıcaklığında en az 12 saat, tercihen 24 saat dinlendirilmelidir 4.
- Kaplama: Lokumlar, pudra şekeri veya nişasta gibi malzemelerle kaplanarak dışlarının kuru kalması ve pürüzsüz bir dokuya sahip olması sağlanmalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: