Buradasın
Portakallı kekin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı kekin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Taze sıkılmış portakal suyu kullanmak 5. Nemli kalması için taze sıkılmış portakal suyu eklenmelidir 5.
- Unu eleyerek kullanmak 5. Daha hafif ve kabarık bir doku elde etmek için unun elekten geçirilmesi önerilir 5.
- Şeker miktarını ayarlamak 5. Ekşi ve tatlı lezzet dengesini sağlamak için şeker miktarı kontrol edilmelidir 5.
- Süt veya yoğurt eklemek 15. Süt, kekin daha yumuşak olmasını sağlar 15. Yoğurtlu versiyon daha nemli bir dokuya sahip olur 5.
- Kaliteli malzemeler kullanmak 4. Organik portakal, elekten geçirilmiş kaliteli kek unu, tereyağı veya sıvı yağ kullanılması önerilir 4.
- Fırın ısısını kontrol etmek 5. Kurumasını önlemek için fırını çok sıcak ayarlamaktan kaçınılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: