Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal sosu ile yapılan kek tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağı sıvı yağ 13;
- 1 su bardağı süt 13;
- 2 adet portakal (suyu ve rendelenmiş kabuğu) 13;
- 2,5 su bardağı un 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilin 13;
- Bir tutam tuz 1.
Sosu için:
Yapılışı:
- Şeker, sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaba alıp karıştırın 13.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu karıştırın 13.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyip iyice karıştırın 13.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin 13.
- Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin 1.
- Sos için, portakal suyu, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın 13. Koyulaşınca ocaktan alın 1.
- Fırından çıkan kekin üzerine portakal sosunu dökün ve rendelenmiş portakal kabuğu ile haşhaş tohumlarını serpiştirerek servise sunun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: