Buradasın
Portakallı pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı pastanın kreması için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- Yarım portakal kabuğu 1;
- Yarım su bardağı portakal suyu 1.
Hazırlanışı:
- Nişasta ve unu bir bardak sütle topak kalmayana kadar karıştırın 1.
- Diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırın 1.
- Orta hararetli ateşte kaynayana kadar karıştırın 1.
- Topaklanma olursa blenderdan geçirin 1.
- İstediğinizden koyu ise süt ilave edip, blenderdan geçirerek biraz daha pişirin 1.
Alternatif olarak, portakallı pastacı kreması tarifi için şu malzemeler kullanılabilir:
- 2 çorba kaşığı dolusu un 3;
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası 3;
- 1/4 su bardağı toz şeker 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 1 su bardağı süt 3;
- 3 adet yumurta sarısı 3;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 3;
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu 3;
- Yarım paket krema 3.
Hazırlanışı:
- Krema hariç malzemelerin hepsini tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın 3.
- Kaynadıktan sonra kenara alıp soğumaya bırakın 3.
- Soğuduktan sonra kremayı ekleyip balon telle veya mikserle karıştırın 3.
Tarifler, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: