• Buradasın

    Portakallı cheesecake nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Portakallı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
    • Tabanı için: 1 paket yulaflı bisküvi, yarım paket pötibör bisküvi, 70 gr tereyağı 12.
    • Dolgusu için: 450 gr labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 1 çay bardağı krema 12.
    • Üzeri için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi 12.
    • Süslemek için: Portakal dilimleri, eritilmiş çikolata 1.
    Yapılışı:
    1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin 12.
    2. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın 12. Buzdolabında bekletin 1.
    3. Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın 12. Unu ekleyin 1.
    4. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın 12. Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının üzerine aktarın 12.
    5. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin 12.
    6. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin 12.
    7. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin 12. Küp doğranmış portakal şekerlemesini ekleyip ılınmaya bırakın 1.
    8. Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Pişmeyen cheesecake nasıl yapılır?

    Pişmeyen cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet orta boy muz; 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi; 2 yemek kaşığı süt; 200 gr labne; 1 damla vanilya aroması; 2-3 tatlı kaşığı pudra şekeri; Yarım paket petibör bisküvi; 2 yemek kaşığı tereyağı; Kakaolu kremşanti (yarım paket, 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış); Bisküvi kırıntısı (tabandan artanları kullanın); Muz dilimleri. Pişmeyen cheesecake yapımı: 1. Bisküvilerin yarısından fazlasını blenderın haznesine alın. 2. İçine erittiğiniz tereyağını da ilave ederek yüksek devirde çekin. 3. Hazırladığınız tabanı kuplara paylaştırın ve biraz bastırarak sıkılaşmasını sağlayın. 4. Muzları soyun blendera alın, labne, pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, vanilya aroması ve hindistan cevizi rendesini birlikte kıvam alıncaya kadar çekin. 5. Hazırladığınız muzlu kremayı bir krema sıkma torbasına doldurun ve bisküvi taban koyduğunuz kuplara paylaştırın. 6. Üzerine soğutulmuş süt ile çırptığınız şantiyi sıkın, muz, hindistan cevizi ve bisküvi kırıntılarıyla süsleyerek servis yapın. Bu tarif, pişirme işlemi gerektirmeyen ve buzdolabında sertleşen bir cheesecake çeşididir.

    Cheesecake için hangi kek kalıbı kullanılır?

    Cheesecake yapımında kelepçeli kek kalıbı kullanılması önerilir.

    Porsiyonluk cheesecake nasıl yapılır?

    Porsiyonluk cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Kuru taban için: 2 paket yulaflı bisküvi, 100 gram tereyağı. Cheesecake kreması için: 600 gram labne peyniri, 1 su bardağı şeker, 1 paket krema, 1 paket vanilya, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı nişasta. Çilekli sos için: 1 su bardağı çilek, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1/2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı şeker. Hazırlanışı: 1. Yulaflı bisküvileri rondodan geçirerek incecik bir kıvam elde edin. 2. Eritilmiş tereyağını üzerine ekleyip karıştırın. 3. Hazırladığınız karışımı, küçük porsiyonluk kapların tabanına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın. 4. Labne peynirini, şekeri, kremayı, vanilyayı, yumurtaları ve nişastayı bir kapta iyice çırpın. 5. Hazırlanan kremayı, bisküvili tabanların üzerine dökün. 6. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 7. Fırından çıkardıktan sonra, tamamen soğuması için bekletin. 8. Çilekli sos için, çilekleri püre haline getirin. 9. Soğuyan cheesecake'lerin üzerine çilekli sosu döküp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

    İrmikli portakallı cheesecake kaç saat bekletilir?

    İrmikli portakallı cheesecake'in bekletilme süresi en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmelidir.

    En iyi cheesecake hangi peynirle yapılır?

    En iyi cheesecake için en uygun peynir, yağlı krem peynirlerdir. Ancak, farklı ülkelerde farklı peynirler de kullanılmaktadır: - Almanya'da quark peyniri; - İtalya'da ricotta (lor peyniri); - Amerika'da ise Philadelphia krem peyniri.

    Cheesecake malzemeleri nelerdir?

    Cheesecake malzemeleri üç ana katman için farklılık gösterir: taban, krema ve sos. Tabanı için gerekli malzemeler: - 2 paket kakaolu bisküvi (yaklaşık 300 g); - 100 g tereyağı (eritilmiş). Krema için gerekli malzemeler: - 600 g krem peynir (oda sıcaklığında); - 200 g toz şeker; - 3 adet yumurta; - 200 g bitter çikolata (eritilmiş ve soğutulmuş); - 200 ml krema; - 1 tatlı kaşığı vanilya özütü. Sos için gerekli malzemeler: - 1 çay bardağı süt; - 1 çay bardağı su; - 4-5 yemek kaşığı şeker; - 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası; - 1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin.

    Cheesecake pişmeden nasıl katılaşır?

    Cheesecake'in pişmeden katılaşması için iki farklı yöntem kullanılabilir: 1. Kelepçeli kalıp kullanmak. 2. Pişirme işlemi gerektirmeyen tarif kullanmak.