Buradasın
Portakallı cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Tabanı için: 1 paket yulaflı bisküvi, yarım paket pötibör bisküvi, 70 gr tereyağı 12.
- Dolgusu için: 450 gr labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 1 çay bardağı krema 12.
- Üzeri için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi 12.
- Süslemek için: Portakal dilimleri, eritilmiş çikolata 1.
Yapılışı:
- Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin 12.
- Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın 12. Buzdolabında bekletin 1.
- Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın 12. Unu ekleyin 1.
- Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın 12. Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının üzerine aktarın 12.
- 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin 12.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin 12.
- Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin 12. Küp doğranmış portakal şekerlemesini ekleyip ılınmaya bırakın 1.
- Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: