Portakallı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Tabanı için: 1 paket yulaflı bisküvi, yarım paket pötibör bisküvi, 70 gr tereyağı. Dolgusu için: 450 gr labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 1 çay bardağı krema. Üzeri için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi. Süslemek için: Portakal dilimleri, eritilmiş çikolata. Yapılışı: 1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. 2. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. 3. Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. 4. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. 5. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. 6. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin. 7. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. 8. Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.