Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmeyen cheesecake yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 paket burçak bisküvi 1;
- 100 gram tereyağı 1;
- 2 poşet krem şanti 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 300 gram labne peyniri 1;
- 350 gram frambuaz 1;
- 7 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 su bardağı su 1;
- yarım çay bardağı su 1;
- 3 yemek kaşığı nişasta 1.
Yapılışı:
- Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip, erimiş tereyağı ile karıştırın 1.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz kalıba döküp, bastırarak düzleştirin 1.
- Buzdolabında bekletin 1.
- Krem şantiyi sütle çırpıp, suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve karıştırın 1.
- Dolaptan aldığınız bisküvilerin üzerine kremanızı döküp, düzleştirin 1.
- Tatlıyı dolaba koyun ve 1 gece bekletin 1.
- Frambuaz, toz şeker ve suyu tencereye alıp, nişastayı su ile çözdürün 1.
- Frambuazlar yumuşayana kadar pişirip, blenderdan geçirin 1.
- Sos birkaç dakika daha kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin 1.
- Tatlıyı dolaptan alıp, sosu üzerine eşit şekilde yayın 1.
- En az 3 saat daha dolapta beklettikten sonra, dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarın 1.
Püf noktaları:
- Kalıbın tabanına yağlı kağıt serilirse, dilimleme ve servis kolaylaşır 1.
- Tabanın üzerine sos, kek soğuk, muhallebi ise ılıkken dökülmelidir 1.
- Cheesecake ne kadar uzun süre dolapta bekletilirse, o kadar lezzetli olur 1.
Alternatif tarifler için şu kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: