Buradasın
Portakal soslu kestaneli iç pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal Soslu Kestaneli İç Pilav Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı pirinç 2
- Yarım kg kestane 2
- Yarım çay kaşığı karabiber 2
- Yarım çay kaşığı tarçın 2
- Yarım çay kaşığı yenibahar 2
- 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- Çeyrek limon suyu 2
- 4,5 su bardağı su (pirince göre ayarlanmalı) 2
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı 2
Yapılışı:
- Kestaneleri çentip 200 derece fırında pişirin, ardından kabuklarını soyarak 2-3 parçaya ayırın 2.
- Portakalların suyunu sıkın ve kestaneleri içine atarak karıştırın 2.
- Tereyağını eritip içine pirinçleri koyarak kavurun 2.
- Baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin 2.
- Kaynayınca limon suyunu sıkın ve altını kısarak pişmeye bırakın 2.
- Pirinçler piştiğinde altını kapatın ve kestane ile dolmalık üzümü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın 2.
- Kapağın altına 2 kat kağıt havlu koyarak demlendirin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: