• Buradasın

    Portakal soslu kestaneli iç pilav nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Portakal Soslu Kestaneli İç Pilav Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 su bardağı pirinç 2
    • Yarım kg kestane 2
    • Yarım çay kaşığı karabiber 2
    • Yarım çay kaşığı tarçın 2
    • Yarım çay kaşığı yenibahar 2
    • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 2
    • 1 çay kaşığı tuz 2
    • Çeyrek limon suyu 2
    • 4,5 su bardağı su (pirince göre ayarlanmalı) 2
    • 3-4 yemek kaşığı tereyağı 2
    Yapılışı:
    1. Kestaneleri çentip 200 derece fırında pişirin, ardından kabuklarını soyarak 2-3 parçaya ayırın 2.
    2. Portakalların suyunu sıkın ve kestaneleri içine atarak karıştırın 2.
    3. Tereyağını eritip içine pirinçleri koyarak kavurun 2.
    4. Baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin 2.
    5. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve altını kısarak pişmeye bırakın 2.
    6. Pirinçler piştiğinde altını kapatın ve kestane ile dolmalık üzümü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın 2.
    7. Kapağın altına 2 kat kağıt havlu koyarak demlendirin 2.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kestaneli pilavın içine ne konur?

    Kestaneli pilavın içine aşağıdaki malzemeler konur: Pirinç: 2 su bardağı. Kestane: 200 gr. Soğan: 1 adet. Tereyağı: 2 yemek kaşığı. Dolmalık fıstık: 2 yemek kaşığı. Kuş üzümü: 2 yemek kaşığı. Tuz: 2 tatlı kaşığı. Karabiber, yenibahar ve toz şeker: birer çay kaşığı. Ayrıca, isteğe bağlı olarak tavuk suyu da eklenebilir.

    Arda'nın Mutfağı kestaneli pilav nasıl yapılır?

    Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan kestaneli pilav tarifi şu şekildedir: Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet soğan; 2 su bardağı pirinç; Tuz; Karabiber; 1 tatlı kaşığı yenibahar; 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 200-250 gr. kestane; 3 su bardağı su; 1 yemek kaşığı toz şeker. Hazırlanışı: 1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 2. Kestaneleri pişirip, kabuklarını soyun. 3. Pilav tenceresine yağları ilave edin, ardından yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. 4. Dolmalık fıstığı ekleyip, kavurmaya devam edin. 5. Pirinçleri ilave edin ve bir tur çevirin. 6. Ardından tuz, karabiber, yenibahar ve kuş üzümlerini ekleyip kavurmaya devam edin. 7. Toz şeker ve suyunu ekleyip, karıştırın. 8. Ardından kestaneleri ekleyin ve kapağı kapalı olacak şekilde harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin. 9. Su kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirin. 10. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.

    Kestanenin içine hangi pilav yakışır?

    Kestanenin içine kestaneli iç pilav yakışır.

    En güzel iç pilav nasıl yapılır?

    En güzel iç pilavı yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 adet küçük kuru soğan; 1 çorba kaşığı kuş üzümü; 5 gram çam/dolmalık fıstık; 0,5 demet dereotu; 1 su bardağı (200 ml'lik) beyaz pirinç; 1 bıçak ucu tuz (iyotlu); 0,5 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı (5 g'lık) şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1,5 su bardağı (200 ml'lik) su; 1 çorba kaşığı margarin. Yapılışı: 1. Tencereye yağı koyun ve ocağı yakın. 2. Yağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave ederek biraz çevirin. 3. Soğanlara, ayıklanıp, yıkanmış kuş üzümünü ve çam fıstıklarını ekleyerek biraz sote edin. 4. Suyunu koyun, tuz ve baharatları ilave edin, kaynamaya bırakın. 5. Diğer tarafta, pirinci ayıklayın, yıkayın. 6. Su kaynayınca pirinci atın, karıştırın. 7. Ocağın altını kısın ve ince kıyılmış dereotlarını da ekleyip karıştırın. 8. Pilavınız göz göz olunca ocağı kapatın. 9. Pilavınızı 15 dakika kadar demlendirin. 10. Karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

    Kestaneli iç pilavı hindinin içine nasıl konur?

    Kestaneli iç pilavı hindinin içine koymak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Hindinin Hazırlanması: Hindinin karnını kesip içini temizleyin. 2. İç Pilavın Hazırlanması: Pirinci ılık suyla ıslatıp 20 dakika bekletin ve süzün. 3. İç Pilavın İlave Edilmesi: 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun, ardından pirince ilave edin. 4. Dolma İşlemi: Haşlanmış kestane, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını hindinin içine doldurun. 5. Pişirme: Fırın tepsisine kalan pilavı yayın ve önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin.

    Kestaneli iç pilav nerenin meşhur?

    Kestaneli iç pilav, Sinop yöresine aittir.

    Portakal sosuna hangi baharatlar konur?

    Portakal sosuna kekik, kırmızı pul biber, nane ve karabiber gibi baharatlar eklenebilir.