• Buradasın

    Portakal soslu kestaneli iç pilav nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown pot of orange-scented chestnut rice pilaf, garnished with plump raisins and glistening with melted butter, sits on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen.
    Portakal Soslu Kestaneli İç Pilav Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 su bardağı pirinç 2
    • Yarım kg kestane 2
    • Yarım çay kaşığı karabiber 2
    • Yarım çay kaşığı tarçın 2
    • Yarım çay kaşığı yenibahar 2
    • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 2
    • 1 çay kaşığı tuz 2
    • Çeyrek limon suyu 2
    • 4,5 su bardağı su (pirince göre ayarlanmalı) 2
    • 3-4 yemek kaşığı tereyağı 2
    Yapılışı:
    1. Kestaneleri çentip 200 derece fırında pişirin, ardından kabuklarını soyarak 2-3 parçaya ayırın 2.
    2. Portakalların suyunu sıkın ve kestaneleri içine atarak karıştırın 2.
    3. Tereyağını eritip içine pirinçleri koyarak kavurun 2.
    4. Baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin 2.
    5. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve altını kısarak pişmeye bırakın 2.
    6. Pirinçler piştiğinde altını kapatın ve kestane ile dolmalık üzümü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın 2.
    7. Kapağın altına 2 kat kağıt havlu koyarak demlendirin 2.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Portakal sosuna hangi baharatlar konur?

    Portakal sosuna eklenebilecek bazı baharatlar: Karabiber; Tuz; Kekik; Kimyon; Pul biber; Sarımsak tozu; Tatlı kırmızı biber. Portakal sosuna baharat eklerken, damak zevkine göre farklı kombinasyonlar denenebilir.

    Kestanenin içine hangi pilav yakışır?

    Kestanenin içine en çok yakışan pilav türleri arasında kestaneli iç pilav ve kestaneli bulgur pilavı bulunmaktadır. Kestaneli iç pilav için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı baldo pirinç; 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı; 2,5 su bardağı su; 1 adet soğan (küp küp kesilmiş); 1 kase kestane; yarım su bardağı kuş üzümü; 2 yemek kaşığı çam fıstığı; 2-3 dal dereotu (ince kıyılmış); yarım tatlı kaşığı tarçın; 1 çay kaşığı karabiber. Kestaneli bulgur pilavı için ise kestane, bulgur pilavına çok yakışmaktadır. Ayrıca, kestaneli pilav, Bursa yöresine ait olup, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilavdır.

    Arda'nın Mutfağı kestaneli pilav nasıl yapılır?

    Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan kestaneli pilav tarifi için gerekli malzemeler: 2 su bardağı pirinç; 200 gr. kestane; 3 su bardağı su; 1 adet soğan; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 2 tatlı kaşığı tuz; Karabiber; 1 çay kaşığı yenibahar; 2 tatlı kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 2. Kestaneleri ızgarada pişirip kabuklarını soyun. 3. Soğanları yemeklik doğrayın. 4. Yağsız tavada fıstıklara renk verin, tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun. 5. Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edip birkaç dakika kavurun. 6. Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin. 7. Su kaynayınca altını kısın ve 20 dk daha pişirin. 8. Pilavı demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin. Tarifin videosuna ardaninmutfagi.com sitesinden ulaşılabilir.

    Kestaneli iç pilavı hindinin içine nasıl konur?

    Kestaneli iç pilavın hindinin içine konması, fırında pişirilen hindi için şu şekilde yapılır: 1. Hindi fırına verilmeden yarım saat önce. 2. İç pilavın tam pişmemiş olması gerekir. Kestaneli iç pilavlı hindi tarifi için kullanılabilecek sitelerden bazıları şunlardır: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; blog.baruthotels.com.

    Kestaneli iç pilav nerenin meşhur?

    Kestaneli iç pilav, Sinop yöresine aittir.

    En güzel iç pilav nasıl yapılır?

    En güzel iç pilav için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 2 adet orta boy kuru soğan; 50 gram Antep fıstığı (ya da dolmalık çam fıstık); 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 su bardağı baldo pirinç; 3 su bardağı kaynar su (ya da tavuk suyu); 1 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay kaşığı karabiber; Çeyrek çay kaşığı tarçın; Çeyrek çay kaşığı yenibahar; 2 çay kaşığı tuz; Çeyrek demet dereotu; Çeyrek demet maydanoz. Yapılışı: 1. Baldo pirinci iyice yıkayıp geniş bir kaseye alın ve üzerini geçecek su ekleyerek bekletin. 2. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ılık suda bekletin. 3. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. 4. Geniş tabanlı bir tencerede yağı kızdırın. 5. Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemine başlayın. 6. Soğanlar hafifçe ölmeye başladığında içine dolmalık fıstıkları ekleyerek, fıstıklar renk alana dek kavurma işlemine devam edin. 7. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. 8. Karabiber, tarçın, yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. 9. Ardından kaynar su, tuz ve tereyağını ekleyip önce harlı, sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin. 10. Göz göz olup suyunu çeken pilavı, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapattıktan sonra demlenmeye bırakın. 11. İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozla harmanlayın. İç pilav tarifi, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir.

    Kestaneli pilavın içine ne konur?

    Kestaneli pilavın içine şu malzemeler konur: Baldo pirinç; Kestane; Kuş üzümü; Çam fıstığı; Dereotu; Tarçın; Karabiber; Yenibahar. Ayrıca, soğan ve zeytinyağı da kullanılan malzemeler arasındadır.