Buradasın
Kestaneli iç pilavı hindinin içine nasıl konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestaneli iç pilavı hindinin içine koymak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hindinin Hazırlanması: Hindinin karnını kesip içini temizleyin 13. Çiçek yağı, tuz ve kırmızı biberi karıştırıp hindinin üzerine sürün 13.
- İç Pilavın Hazırlanması: Pirinci ılık suyla ıslatıp 20 dakika bekletin ve süzün 13. Tereyağının bir çorba kaşığını ayırıp geri kalanını tencereye alın ve pirinci yağda kavurun 13.
- İç Pilavın İlave Edilmesi: 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun, ardından pirince ilave edin 13. Tuz, karabiber ve yenibaharı katın, kuş üzümünü de ekleyip et suyunu ekleyin ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin 13.
- Dolma İşlemi: Haşlanmış kestane, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını hindinin içine doldurun 13.
- Pişirme: Fırın tepsisine kalan pilavı yayın ve önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: