Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan kestaneli pilav tarifi için gerekli malzemeler: 2 su bardağı pirinç; 200 gr. kestane; 3 su bardağı su; 1 adet soğan; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 2 tatlı kaşığı tuz; Karabiber; 1 çay kaşığı yenibahar; 2 tatlı kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 2. Kestaneleri ızgarada pişirip kabuklarını soyun. 3. Soğanları yemeklik doğrayın. 4. Yağsız tavada fıstıklara renk verin, tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun. 5. Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edip birkaç dakika kavurun. 6. Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin. 7. Su kaynayınca altını kısın ve 20 dk daha pişirin. 8. Pilavı demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin. Tarifin videosuna ardaninmutfagi.com sitesinden ulaşılabilir.