Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestanenin içine en çok yakışan pilav türleri arasında kestaneli iç pilav ve kestaneli bulgur pilavı bulunmaktadır 12.
Kestaneli iç pilav için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı baldo pirinç 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 2,5 su bardağı su 1;
- 1 adet soğan (küp küp kesilmiş) 1;
- 1 kase kestane 1;
- yarım su bardağı kuş üzümü 1;
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1;
- 2-3 dal dereotu (ince kıyılmış) 1;
- yarım tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Kestaneli bulgur pilavı için ise kestane, bulgur pilavına çok yakışmaktadır 2.
Ayrıca, kestaneli pilav, Bursa yöresine ait olup, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilavdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: