Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı baldo pirinç - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 adet kuru soğan - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - 200 gr kestane - 200 gr kuzu ciğeri - Tuz, karabiber, yenibahar - 2 tatlı kaşığı toz şeker - 3 su bardağı su Hazırlanışı: 1. Pirinci bol suda yıkayın ve süzün. 2. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağını ekleyin ve eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. 3. Çam fıstıklarını renk alana kadar kavurun. 4. Ciğerleri ufak kuşbaşı doğrayın, tencereye alın ve kavurmaya devam edin. 5. Pirinci ilave edip kavurun. 6. Suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzün ve pirince ekleyin. 7. Tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekerini ekleyip karıştırın. 8. Kestaneleri ızgarada pişirin ve kabuklarını soyun, pirinçlere ilave edin. 9. Suyunu koyun ve harlı ateşte su kaynayana kadar pişirin. 10. Su kaynayınca altını kısın ve 10-15 dakika pişirin. 11. Pilav pişince demlenmesi için kenara alın, üzerine havlu kağıt kapatın ve dinlendirin. 12. Sıcak servis edin.