Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel iç pilav için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kuru soğan 1;
- 50 gram Antep fıstığı (ya da dolmalık çam fıstık) 1;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 su bardağı baldo pirinç 1;
- 3 su bardağı kaynar su (ya da tavuk suyu) 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- Çeyrek çay kaşığı tarçın 1;
- Çeyrek çay kaşığı yenibahar 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- Çeyrek demet dereotu 1;
- Çeyrek demet maydanoz 1.
Yapılışı:
- Baldo pirinci iyice yıkayıp geniş bir kaseye alın ve üzerini geçecek su ekleyerek bekletin 1.
- Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ılık suda bekletin 1.
- Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın 1.
- Geniş tabanlı bir tencerede yağı kızdırın 1.
- Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemine başlayın 1.
- Soğanlar hafifçe ölmeye başladığında içine dolmalık fıstıkları ekleyerek, fıstıklar renk alana dek kavurma işlemine devam edin 1.
- Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın 1.
- Karabiber, tarçın, yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun 1.
- Ardından kaynar su, tuz ve tereyağını ekleyip önce harlı, sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin 1.
- Göz göz olup suyunu çeken pilavı, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapattıktan sonra demlenmeye bırakın 1.
- İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozla harmanlayın 1.
İç pilav tarifi, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: