Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel iç pilavı yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet küçük kuru soğan 1;
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1;
- 5 gram çam/dolmalık fıstık 1;
- 0,5 demet dereotu 1;
- 1 su bardağı (200 ml'lik) beyaz pirinç 1;
- 1 bıçak ucu tuz (iyotlu) 1;
- 0,5 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı (5 g'lık) şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1,5 su bardağı (200 ml'lik) su 1;
- 1 çorba kaşığı margarin 1.
Yapılışı:
- Tencereye yağı koyun ve ocağı yakın 1.
- Yağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave ederek biraz çevirin 1.
- Soğanlara, ayıklanıp, yıkanmış kuş üzümünü ve çam fıstıklarını ekleyerek biraz sote edin 1.
- Suyunu koyun, tuz ve baharatları ilave edin, kaynamaya bırakın 1.
- Diğer tarafta, pirinci ayıklayın, yıkayın 1.
- Su kaynayınca pirinci atın, karıştırın 1.
- Ocağın altını kısın ve ince kıyılmış dereotlarını da ekleyip karıştırın 1.
- Pilavınız göz göz olunca ocağı kapatın 1.
- Pilavınızı 15 dakika kadar demlendirin 1.
- Karıştırın ve sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: