Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın reçeldeki acısını gidermek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kabuğun yüzeyini temizleme: Portakalın kabuğunu soyarken rendenin ince kısmı ile dış yüzeyindeki parlak kısmı hafifçe rendelemek gerekir 1. Fazla derine inilirse acı tat artabilir 1.
- Kabukları suda bekletme: Portakal kabukları, acılığının gitmesi için 3 kez duru suyun altında iyice yıkandıktan sonra bir gece suyun içinde bekletilebilir 23.
- Kabukları kaynatma: Kabuklar, kaynayan su dolu bir tencereye konarak 7-8 dakika haşlanabilir 2. Daha sonra buzlu suya alınarak bu işlem iki kez daha tekrarlanabilir 2.
- Kabukları iki kez kaynatma: Reçel yapmadan önce ayrılan portakal kabukları en az iki kere kaynatılabilir 4. Bu şekilde kabuk içindeki acılık azalır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: