Buradasın
Portakal kabuğu rendesi ile kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal kabuğu rendesi ile kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1;
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 1;
- 2,5 su bardağı un 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilin 1.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın 1.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın, şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin 1.
- Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırın 1.
- Portakal kabuğu rendesini ekleyin 1.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın 1.
- Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün 1.
- Üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini yerleştirin 1.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1.
- Kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin 1.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: