Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal dilimli kek yapımında aşağıdaki malzemeler kullanılır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 14
- 1 su bardağı toz şeker 24
- Yarım su bardağı su 1
- Yarım su bardağı sıvı yağ 14
- 2 yemek kaşığı kakao 1
- 1 paket vanilya 14
- 1 paket kabartma tozu 14
- 2,5 su bardağı un 14
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Keki hazırlamaya başlamadan önce portakalın kabukları soyulur ve bir santim olacak şekilde dilimlenir 1.
- Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır ve un serpiştirilir 1.
- Şeker ve yumurta beyazlaşıp göz göz olana kadar çırpılır, içine su, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilerek çırpmaya devam edilir 1.
- Yağlanmış olan kalıba dilimlenen portakallar dizilir ve üzerine kek harcı dökülür 1.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°de pişirilir 1.
- Pişen kek soğuyunca ters çevrilir, üzerine vişneler konulur ve dilimleyerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: