Portakal dilimli kek yapımında aşağıdaki malzemeler kullanılır: Malzemeler: - 3 adet yumurta - 1 su bardağı toz şeker - Yarım su bardağı su - Yarım su bardağı sıvı yağ - 2 yemek kaşığı kakao - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un Üzeri için: - Portakal - Vişne Hazırlanışı: 1. Keki hazırlamaya başlamadan önce portakalın kabukları soyulur ve bir santim olacak şekilde dilimlenir. 2. Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır ve un serpiştirilir. 3. Şeker ve yumurta beyazlaşıp göz göz olana kadar çırpılır, içine su, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilerek çırpmaya devam edilir. 4. Yağlanmış olan kalıba dilimlenen portakallar dizilir ve üzerine kek harcı dökülür. 5. Önceden ısıtılmış fırında 180°de pişirilir. 6. Pişen kek soğuyunca ters çevrilir, üzerine vişneler konulur ve dilimleyerek servis edilir.