Buradasın
Portakallı kakaolu kekin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı kakaolu kekin püf noktaları şunlardır:
- Yumurta ve şekeri iyice çırpmak: Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpmak, kekin kabarması için önemlidir 12.
- Portakal kabuğu rendesi eklemek: Portakalın kabuğu, kekin mis gibi kokmasını sağlar 13.
- Kuru malzemeleri eleyerek eklemek: Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma eklemek, homojen bir kıvam elde etmeye yardımcı olur 13.
- Fırın sıcaklığını kontrol etmek: Keki önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirmek idealdir 14. İlk 20 dakika fırını açmamak, kekin kabarmasını sağlar 2.
- Kürdan testi yapmak: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapmak gereklidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: