Pişmaniye yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Unun kavrulma derecesi: Un, sadece kokusu çıkacak ve hafif sararacak kadar kavrulmalı, rengi çok koyu olmamalıdır. Şerbetin pişirme süresi: Şerbet, sarı renk elde edilinceye kadar yaklaşık 45-50 dakika kaynatılmalıdır. Şekerin kristalleşmesi: Şerbet soğuduktan sonra çekme aşamasına geçildiğinde, şekerin kristalleşmemesine dikkat edilmelidir. Hamurun çekme işlemi: Un ilavesi ile çekme işlemine devam ederken, yavaş ve narin çekmeye ve helvada kopma olmamasına özen gösterilmelidir. Saklama koşulları: Pişmaniye, tel tel olup hazırlandıktan sonra erimemesi için soğuk bir ortamda veya buzdolabında saklanmalıdır. Temizlik: Pişmaniye hamuru hazırlanırken temiz ellerle çalışılmalıdır, bu hamurun temiz bir görünüme sahip olmasını sağlar.