Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmaniye yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Unun kavrulma derecesi: Un, sadece kokusu çıkacak ve hafif sararacak kadar kavrulmalı, rengi çok koyu olmamalıdır 34.
- Şerbetin pişirme süresi: Şerbet, sarı renk elde edilinceye kadar yaklaşık 45-50 dakika kaynatılmalıdır 3.
- Şekerin kristalleşmesi: Şerbet soğuduktan sonra çekme aşamasına geçildiğinde, şekerin kristalleşmemesine dikkat edilmelidir 3.
- Hamurun çekme işlemi: Un ilavesi ile çekme işlemine devam ederken, yavaş ve narin çekmeye ve helvada kopma olmamasına özen gösterilmelidir 3.
- Saklama koşulları: Pişmaniye, tel tel olup hazırlandıktan sonra erimemesi için soğuk bir ortamda veya buzdolabında saklanmalıdır 3.
- Temizlik: Pişmaniye hamuru hazırlanırken temiz ellerle çalışılmalıdır, bu hamurun temiz bir görünüme sahip olmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: