Pişmaniyeye neden su verilmediği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, pişmaniye yapımında kullanılan malzemeler ve üretim süreci hakkında bilgi mevcuttur. Pişmaniye yapımında kullanılan malzemeler: 5 kg un; 6 kg şeker; 1 kg tereyağı; 3-4 g limon tuzu; Su. Üretim süreci: 1. Şeker, limon tuzu ve su bir tencerede kaynamaya bırakılır. 2. Kaynadıktan 15-20 dakika sonra ateşten alınır ve mermer bir zemine dökülür. 3. El yakmayacak hale gelene kadar daire şekli verilip, çekip bırakılır. 4. Başka bir tarafta tereyağı kızdırılır ve içine un ilave edilir. 5. Ateşten alınarak el değecek kadar soğumaya bırakılır. 6. Hamur ile şeker, tepsideki hamur çevresinde daire şeklinde yerleştirilir ve elle döndürülerek sıkılıp çekilmeye başlanır. 7. Bu işlem, pişmaniyenin ince telli olması için ortalama 25-30 kez tekrarlanır. 8. Hazırlanan pişmaniye 35-40 cm uzunluğunda koparılır ve ikiye katlanarak bükülür.