Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur kızartma hamuruna genellikle şu malzemeler konur:
- Un: Temel malzemedir, genellikle 2-3 su bardağı kadar kullanılır 24.
- Yumurta: Hamura lezzet ve puf puf bir yapı kazandırır, 1-2 adet kullanılır 24.
- Yoğurt: Hamurun yumuşamasını sağlar, 1 su bardağı kadar eklenir 24.
- Sıvı yağ: Hamuru kızartmak için gereklidir, göz kararı kadar kullanılır 24.
- Karbonat: Hamurun yağ çekmesini önler ve kabarmasını sağlar, 1 çay kaşığı kadar eklenir 23.
- Tuz: Tat vermek için kullanılır, yarım tatlı kaşığı kadar eklenir 4.
Ayrıca, hamurun içine peynir, maydanoz gibi malzemeler de eklenerek peynirli hamur kızartması yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: