• Buradasın

    Pişi hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pişi hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
    • 2-3 su bardağı un 1;
    • 1,5 çay bardağı ılık su 1;
    • 1 tatlı kaşığı şeker 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1/4 paket yaş maya 1;
    • kızartmak için göz kararı sıvı yağ 1.
    Yapılışı:
    1. 2 su bardağı un ve tuzu bir kaba koyun 1.
    2. Ilık suyun içinde maya ve şekeri eritin 1.
    3. Unun içine ekleyin ve elinizle yavaş yavaş yoğurun 1.
    4. Eğer ununuz az gelirse az az ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 1.
    5. Üstünü nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin 1.
    6. Sıvı yağınızı kızartma tavanıza alın ve kızdırın 1.
    7. Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp bastırın, inceltin ve ortasına delikler açın 1.
    8. Hamuru kızgın yağa bırakın, kabaracaktır 1. İki yüzünü de kızarana kadar pişirin 1.
    9. Kağıt havlu serili bir tabağa alın, yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir