Pişi hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 2-3 su bardağı un 1;
- 1,5 çay bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/4 paket yaş maya 1;
- kızartmak için göz kararı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- 2 su bardağı un ve tuzu bir kaba koyun 1.
- Ilık suyun içinde maya ve şekeri eritin 1.
- Unun içine ekleyin ve elinizle yavaş yavaş yoğurun 1.
- Eğer ununuz az gelirse az az ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Üstünü nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin 1.
- Sıvı yağınızı kızartma tavanıza alın ve kızdırın 1.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp bastırın, inceltin ve ortasına delikler açın 1.
- Hamuru kızgın yağa bırakın, kabaracaktır 1. İki yüzünü de kızarana kadar pişirin 1.
- Kağıt havlu serili bir tabağa alın, yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: