Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palamut pilaki yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet büyük boy palamut (halka dilim) 14;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 3 diş sarımsak 14;
- 3 adet soğan 14;
- 2 adet domates 14;
- 1 çay kaşığı tane karabiber 14;
- 1 çay kaşığı kimyon 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14;
- 4 adet defne yaprağı 14;
- yarım çay bardağı su 14;
- yarım adet limonun suyu 14;
- yarım demet maydanoz 14;
- 1 adet limon (dilimlenmiş) 1.
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye ay şeklinde doğranmış soğanları ve rendelenmiş sarımsakları alın, zeytinyağını ekleyip kısık ateşte hafif karamelize olana kadar pişirin 1.
- Üzerine dilim dilim kesilmiş domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin 1.
- Tuz, tane karabiber ve defne yapraklarını ekleyin 1.
- Dilimlenmiş palamutları, limon suyu ve suyu ilave edin 1.
- Balıkların üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirin ve limon dilimleri ile süsleyin 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin 1.
Afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: