Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pide resmi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamur Hazırlığı: Un, maya, şeker, tuz ve ılık suyu karıştırarak hamuru hazırlayın 12. Hamuru top haline getirip yarım saat dinlendirin 1.
- İç Harcı Hazırlama: Peynirli pide için lor peyniri, beyaz peynir, maydanoz ve yumurtayı karıştırın 1. Kıymalı pide için ise kıyma, soğan, biber, domates ve baharatları kavurun 24.
- Pidenin Şekillendirilmesi: Dinlendirilmiş hamuru 6 parçaya bölüp oklavayla açın 1. Pidenin uzun kenarlarını hafif yukarıya doğru kaldırıp iki ucunu sıkıştırın ve 15 dakika daha dinlendirin 1.
- Pişirme: Fırını 180 dereceye ayarlayın ve pidelerin içini ve kenarlarını yağlayıp harcı dağıtın 1. Üzerlerine kırmızı pul biber serpin ve yumurta sarısı sürüp pişirin 1.
Pide tariflerinde farklı malzemeler ve yöntemler de kullanılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: