Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir randımanı, belirli ağırlıktaki sütten elde edilen peynir miktarı olarak hesaplanır 15. Farklı hesaplama yöntemleri şunlardır:
- Teorik Randıman: Süt kurumaddesi (%) ile peynir kurumaddesi (%) çarpılarak hesaplanır 1. Formül: 50 x süt kurumaddesi (%) / peynir kurumaddesi (%) 1.
- Gerçek Randıman: Peynirin ağırlığı (kg) ile sütün ağırlığı (kg) çarpılıp 100'e bölünerek hesaplanır 1. Formül: Peynirin ağırlığı (kg) / sütün ağırlığı (kg) x 100 1.
- Nemi Ayarlanmış Randıman: Gerçek randımandan peynirin gerçek nemi çıkarılıp, istenen sabit nemden çıkarılarak hesaplanır 1. Formül: 100 – peynirin gerçek nemi / gerçek ran. x 100 – istenen sabit nem 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: