Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirin yumuşaması ve erimesi birkaç nedenden kaynaklanabilir:
- Yetersiz tuz kullanımı 13. Az tuz kullanıldığında peynir ortamdaki suyu çeker ve erir 3.
- Mayalama süresinin uzunluğu 3. Beyaz peynir yapımında mayalama süresi 90 ile 120 dakika arasında değişir; bu süre uzun tutulduğunda peynir yumuşar 3.
- Yanlış saklama koşulları 1. Sıcak ortamda muhafaza edilen peynirler yumuşayabilir 1.
- Peynire işlenen sütün özellikleri 2. Sütün mayalanma ve asitleşme yeteneğinin zayıf olması, çiğ sütte fazla miktarda koliform bakteri bulunması gibi durumlar peynirin yumuşamasına neden olabilir 2.
Peynirin yumuşaması ve erimesini önlemek için salamuranın tuz oranının doğru ayarlanması, peynirin cam, metal veya seramik bir kap içerisinde saklanması ve derin dondurucuda muhafaza edilmemesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: