Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz peynirin sert olması için yapılması gerekenler şunlardır:
- Pıhtılaşma Süreci: Sütün pıhtılaşması için sirke veya limon suyu eklenmeli ve karıştırıldıktan sonra 10-15 dakika beklenmelidir 1.
- Süzme: Pıhtılaşan süt, ince bir tülbent veya peynir bezi ile süzülmeli ve bezin kenarları toplanarak sıkıştırılmalıdır 1.
- Tuzlama: Süzülen peynir, tuz eklenip iyice yoğrulması gereken bir kaba alınmalıdır 1. Genellikle 200-300 gram tuz yeterlidir 1.
- Kalıplara Dökme: Peynir karışımı kalıplara dökülmeli veya elle istenilen şekil verilmelidir 1.
- Olgunlaştırma: Peynirler, serin ve karanlık bir ortamda en az bir hafta bekletilmelidir 1. Bu süre zarfında peynirin sertliği artacak ve lezzeti oturacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: