Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir helvası, farklı yörelerde yapılan çeşitli versiyonlarıyla bilinir:
- Çanakkale: Çanakkale peynir helvası, ana malzemeleri olan peynir, un, şeker, su ya da süt, margarin ve sıvı yağ ile yapılır 1.
- Erzurum: Erzurum peynir helvası, civil peyniri, buğday unu veya kepekli un, süt kaymağı ve tuz ile hazırlanır 14.
- Tekirdağ: Tekirdağ peynir helvası, beyaz şeker, tuzsuz peynir telemesi, buğday unu, ayçiçek yağı, renklendirici veya yumurta sarısı içerir 13.
- Şanlıurfa: Şanlıurfa pendirli helvası, tuzsuz Urfa peyniri, sadeyağ, un ve toz şeker ile yapılır 1.
- Gelibolu: Gelibolu peynir helvası, 15.04.2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve Çanakkale adına coğrafi işaret almıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: