Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin çeşitli bölgelerine özgü bazı yöresel peynirler şunlardır:
- Ezine Peyniri 12. İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri olan bir peynir 1.
- Tulum Peyniri 12. En az üç ile altı ay arası tulumlarda bekletilen, olgun bir peynir çeşidi 1.
- Antep Peyniri 1. Gaziantep meralarında otlatılan küçükbaş hayvanların sütlerinden yapılan, düzgün olmayan oval bir şekle sahip peynir 1.
- Divle Obruk Peyniri 1. Karaman Üçharman (Divle) Köyü ve çevre köylerin yaylalarında tamamen doğal yollarla beslenen koyun ve keçi sütünden elde edilen peynir 1.
- Civil Peyniri 1. Yağı alınmış taze sütten üretilen, hafif ekşi bir tada sahip peynir 1.
- Kars Kaşarı 12. Kars'taki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan, büyük tekerlek şeklinde bir peynir 2.
- Örgü Peyniri 3. Sıcak suda kaynatıldıktan sonra tipik saç örgüsü şekli verilen, bileşim yönünden beyaz peynire benzeyen peynir 1.
- Van Otlu Peyniri 1. Koyun sütünden yapılan ve çeşitli aromatik otlarla zenginleştirilen peynir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: