Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de bazı yöresel peynir çeşitleri:
- Ezine Peyniri: İnek, koyun veya keçi sütünden yapılır, sert veya yumuşak, tam veya yarım yağlı olabilir 2.
- Tulum Peyniri: Keçi veya koyun sütünden yapılır, olgun bir peynir çeşididir 12.
- Antep Peyniri: Koyun veya keçi sütünden yapılır, düzgün olmayan oval bir şekle sahiptir 2.
- Divle Obruk Peyniri: Karaman'da koyun veya keçi sütünden yapılır, mağarada olgunlaştırılır 12.
- Civil Peyniri: Yağı alınmış taze sütten üretilir, hafif ekşi bir tadı vardır 12.
- Kars Kaşarı: Endemik bitkilerle beslenen hayvanların sütünden yapılır 2.
- Çeçil Peyniri: Doğu bölgelerinde üretilir, iplik iplik dokusuyla tanınır 4.
- Örgü Peyniri: Koyun, keçi veya inek sütünden yapılır, sıcak suda kaynatılarak tel tel şekil verilir 14.
- Dil Peyniri: İnek sütünden yapılır, kaşar peynirine benzer ancak daha yumuşaktır 14.
- Lor Peyniri: Sütün kesilmesi ve süzdürülmesi sonucunda elde edilir, tuzsuzdur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: