Buradasın
Patatesli baget nasıl kızartılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli baget kızartmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuk bagetleri haşlayın: 10-15 dakika haşlayıp kemik ve kıkırdaklarından ayırın, ardından minik minik doğrayın 1.
- Patatesleri haşlayın: 10-15 dakika haşlayıp ezin ve içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin 1. Ardından nişasta ve baharatları ekleyip yoğurun 1.
- Hazırladığınız harcı kemiklere sarın 1.
- Bagetleri önce una, sonra yumurtaya, tekrar una ve son olarak galeta ununa bulayın 1.
- Kahverengi olana kadar derin yağda kızartın 1.
- Sos için: 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 2 adet domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı su ve tuzu karıştırıp kavurun 3.
- Fırın tepsisine: Çizikler atılan bagetleri, yanlarına elma dilimi patatesleri, doğranmış biberleri ve çeri domatesleri yerleştirin 4.
- Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine gezdirerek dökün ve 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: