Patates tavayı en güzel kızartmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Malzeme hazırlığı: 5 adet orta boy patates; 5 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 tatlı kaşığı kekik; 1,5 çay kaşığı tuz; yarım çay kaşığı karabiber. 2. Patateslerin hazırlanması: Patateslerin kabuğu soyulur ve yıkanır. İri küpler halinde kesilir. 3. Baharatlama: Derin bir kaba zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve kekik konur. Çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. 4. Pişirme: Baharatlı yağlı karışım üzerine kesilen patatesler eklenir ve iyice harmanlanır. Yapışmaz geniş bir tavaya baharatlı patatesler konur ve tavanın tabanına güzelce yayılır. Tavanın kapağı kapatılıp, baharatlı patatesler kısık ateş üzerinde alt tarafları kızarana kadar pişirilir. Daha sonra patateslerin diğer tarafı çevrilir ve tavanın kapağı kapatılıp, kızarması sağlanır. Tavada baharatlı patates kızartması, hafta sonu kahvaltılarına ya da et ve balık yemeklerinin yanına sunulabilir. Ayrıca, youtube.com ve nefisyemektarifleri.com gibi sitelerde farklı tavada patates kızartma tarifleri de bulunmaktadır.