Airfryer'da çeşitli patates kızartması tarifleri yapılabilir. İşte iki popüler tarif: 1. Klasik Airfryer Patates Kızartması: - Malzemeler: 2 adet orta boy patates, 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1/2 çay kaşığı tuz. - Hazırlanışı: Patatesleri soyup doğrayın ve soğuk suda 30 dakika bekletin. Ardından süzün ve havlu peçeteyle kurulayın. Airfryer'ı patates kızartması modunda çalıştırıp 5 dakika ısıtın. Patatesleri sıvı yağla harmanlayıp sıcak hazneye yerleştirin ve kapağı kapatın. İlk 5 dakikanın ardından ara ara hazneyi çekip patatesleri sallayın. Patateslerin dışı çıtırlaşıp altın sarısı renk alana kadar pişirin. 2. Baharatlı Airfryer Patates Kızartması: - Malzemeler: 4 adet orta boy patates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı soğan tozu, 1/2 çay kaşığı acı biber tozu, tuz. - Hazırlanışı: Patatesleri kabuklu bir şekilde ince çubuklar halinde kesin. Zeytinyağı ve baharatları bir kapta karıştırın. Patatesleri bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Airfryer sepetine yerleştirip 200°C'de 15-20 dakika pişirin.