Pastanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt (yaklaşık 5 su bardağı); 1 su bardağı un; 2 adet yumurta; 1 paket sıvı krema; 150 gram tereyağı; 1 su bardağı şeker; 2 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alıp, yumurta iyice köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpın. 2. Sütü süzerek ekleyin ve çırpmaya devam edin. 3. Vanilyayı da ilave edin. 4. Karışımı bir tencereye alıp, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın. 5. Başka bir tencerede unu kokusu çıkana kadar kavurun. 6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın. 7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın. 8. Üzerini streç filmle kapatıp küçük delikler açın ve yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin. 9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın. 10. Kremayı buzdolabında saklayın. Bu tarif, pastacı kremasının temel yapımıdır. Farklı tatlar elde etmek için tarife çikolata, kremşanti veya nutella gibi malzemeler eklenebilir.