Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı gevrek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun Yoğurulması: Hamuru ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmak önemlidir 13.
- Dinlendirme: Yoğurulan hamur, bezeler alınmadan önce 5-10 dakika dinlendirilmelidir 2.
- Şekillendirme: Hazırlanan hamur, çubuk şekli verilecek şekilde yuvarlanmalıdır 13.
- Batma: Şekillenen hamur önce yumurta akına, sonra susama batırılmalıdır 13.
- Pişirme: Yağlı gevrekler, üzerleri kızarana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilmelidir 134.
Ayrıca, hamur toparlanmıyorsa veya kıvam çok katıysa, iki yemek kaşığı süt eklenerek kıvamın yumuşatılması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: