Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı gevreğin püf noktası, hamurun yoğrulması ve pişirme sürecindedir:
- Hamur Yoğrulması: Tereyağı, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı oda sıcaklığında karıştırarak başlayın 24. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun 2.
- Dinlendirme: Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika dinlendirin 2.
- Şekillendirme: Bezeler alıp beş on dakika beklettikten sonra şekil verin ve tepsiye dizin 2.
- Pişirme: 200° fırında kızarıncaya dek pişirin 2. Piştikten sonra bıçakla 3 kesik atın 2.
Ayrıca, malzemelerin taze olması ve pişirme sırasında tepsideki topları ara ara karıştırmak da önemli püf noktaları arasındadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: