Buradasın
Pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
- 150 gram margarin veya tereyağı 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine) 1;
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı silme tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı dolusu şeker 1;
- 3,5 su bardağına yakın un 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- 2 yemek kaşığı su 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1;
- üzeri için çörek otu ve susam 1.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki margarini hamur yoğurma kabına alın 1.
- Sıvı yağ, yumurta akı, 2 yemek kaşığı su, sirke, tuz ve şekeri ilave edin 1.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun 1. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin 1.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: