Buradasın
Bayatlamayan tuzlu kurabiye için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki) 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 2 yemek kaşığı sirke 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) 2.
Üzeri için:
Yapılışı:
- İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır 2.
- Diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır 2.
- En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir 2.
- Resimdeki gibi veya istenilen gibi şekil verilir 2.
- Üstüne yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serpilir 2.
- 190 derecede pişirilir 2.
Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkmaktadır 2.
Bayatlamayan tuzlu kurabiyenin uzun süre dayanmasının sırrı sirkedir 3. İçerisine eklenen sirke aynı zamanda kurabiyelerin kıyır kıyır olmasını sağlar 3.
Kurabiyenin bayatlamaması için sirkenin yanı sıra içinde süt ve yoğurt yer almamalı ve mutlaka margarin ya da tereyağı ile yapılmalıdır 3. En önemli püf noktası da kurabiyeler yapıldıktan sonra mutlaka hava almayan kapalı bir kapta muhafaza edilmelidir 3.
Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: