Buradasın
Şekerpare malzemeleri 20 kişilik nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
20 kişilik şekerpare yapımı için gerekli malzemeler şunlardır:
Hamur Malzemeleri:
- 300 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 3
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri 1
- 2 adet yumurta 2
- 6 yemek kaşığı irmik 3
- 3,5 su bardağı un 2
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 paket vanilya 3
Şerbet Malzemeleri:
Hazırlanışı:
- Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın 2.
- Kaynayınca limon suyunu ilave edip 8-10 dakika kadar kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın 2.
- Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp iyice karıştırın 1.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine çatalla hafifçe bastırarak şekil verin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında şekerpareleri 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra 3-4 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: